De Midsommar Markt is meer dan een markt om heerlijk overheen te struinen. Verschillende activiteiten worden georganiseerd om jong en oud te vermaken. Het hoogtepunt van de dag is natuurlijk het met elkaar opzetten van de Midsommarboom.

 

Bloemenkransen en Scandinavische muziek

De langste dag van het jaar vieren ze in Scandinavië samen met elkaar onder het genot van lekker eten en drinken. Maar ook draagt iedereen een bloemenkrans. Deze kun je dan natuurlijk ook maken. Green Passion (AOC Terra Groningen) verzorgt het maken van deze bloemenkransen.

De muziek wordt op zaterdag wederom verzorgd door Het Kielzog vrouwenkoor. Afgelopen jaar waren ze ook op de Midsommar Markt en hebben ze prachtige liederen gezongen. Natuurlijk ondersteunden ze ons tijdens het opzetten van de Midsommarboom, door het zingen van Sma Grodorna.

Op zondag komt Jorieke Rutgers van Bureau Svejo. Zij bespeelt een bijzonder instrument genaamd de sleutelviool, of zoals ze in Zweden zeggen de nyckelharpa. Ook benieuwd naar dit instrument en de prachtige Scandinavische melodieën, kom dan zondag naar haar luisteren.

 

Workshops en lezingen – Reserveer je plek!

Tal van leuke lezingen en workshops worden er gegeven tijdens de markt. Hieronder meer informatie over de lezingen en workshops.

  • De Scandinaviërs weten alles over een ontspannen leefstijl en genieten van het leven. Wederom bij ons terug is Dr. Marijke Schotanus-Dijkstra van How to Flourish. Ze geeft op zaterdag lezingen over Hygge, Lagom en Floreren. Ze presenteert hierbij haar boek over Floreren. Weet jij al waar je blij van wordt?
  • Op zondag is het mogelijk om een taalcursus Noors of Zweeds te volgen bij Bureau Svejo. Want wie wil er nu niet zo’n mooie Scandinavische taal spreken?
  • Nieuw dit jaar op de Midsommar Markt is Linda Dool van Linda Dool huidverzorging. Zij laat je in een korte workshop zien hoe je jouw huid nog mooier kan laten stralen in de zomer.
  • Op (tijd)reis door Zweden aan de hand van handwerk en ambachten wordt gegeven door Dita Blom van Blomsterstuga.

Kijk voor het hele programma van de lezingen en workshops tijdens de Midsommar Markt op onze website onder activiteiten. Wil je verzekerd zijn van een plek? Reserveer dan snel je plek. Dus zet het in je agenda en mis het niet!

Ps. Mocht je nog geen toegangsticket hebben, bestel deze alvast online. Tot eind mei maak je kans op één van de twee borrelboxen van Op Smaeck.

Categorieën: Activiteiten

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.