Een Scandinavisch evenement kan niet zonder heerlijk zoet ijs. De Scandinavische landen eindigen wereldwijd op nummer 1, 2, 3 en 4, gemeten in jaarlijkse ijsconsumptie per persoon. De gemiddelde Deen lepelt zo’n 10 liter ijs per jaar naar binnen. Na een lange, donkere winter is er geen betere manier om het zomergevoel te omarmen met een heerlijke ijsco.

Tijdens de markt zal IJssie voor mijn Meissie niet alleen heerlijk schepijs in een bakje of een hoorntje scheppen. Ook zal hij de mooiste verhalen van Pippi Langkous en Nils Holgersson voorlezen.

IJssie voor mijn meissie

Klingeling! Een totaalbeleving voor een euro. Klingeling! Het voorlezen van de mooiste Scandinavische verhalen zal je ijselijk hoog waarderen! Waar zowel kinderen als ‘grote’ ijsliefhebbers kunnen wegdromen. IJssievoormemeissie is veel meer dan ijs alleen, het is een kleine attractie met grote impact. Klingeling!


Charlie is misschien wel geboren achter zijn ijscokar; het is zijn microfoon, zijn decor, zijn circus, zijn paspoort, zijn toverstaf. Kingeling! Van onder de glimmend koperen klok (jargon voor het deksel waaronder het ijs zich in de kar bevindt) tovert Charlie uit zijn, letterlijk, ijskoude, schatkamer een bolletje ijs tevoorschijn. Het verhaal of de grap die hij ondertussen vertelt, maakt van elk ijsje een speciaal ijsje. Speciaal omdat wat Charlie erbij vertelt, alleen voor jou bedoeld is, het hoort alleen bij jou en jouw ijsje! Klingeling!

Angelique, geboren Stadjer, is de ‘nait kwezelen mor doun’-vrouw van Mokumer Charlie. IJssievoormemeissie is een mix Van Grunneger nuchterhaaid en Amsterdamse dwaasheid. Charlie de ijscoman is een – je hoort het meteen – sprekend voorbeeld van ‘De-vent-en-de-tent’. Schept er iemand anders achter dezelfde kar dezelfde ijsjes, ze smaken anders; Charlie’s theatrale fantasie, resulterend in het persoonlijke droomsausje hoort bij zijn waar, anders bevriest de magie.

 

 


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.