Gastblog van Paula Veldman van Op Smaeck | Borrelboxen voor iedere gelegenheid

De lente is begonnen en ik krijg zelf alweer helemaal zin in heerlijke avonden buiten met vrienden en familie! Tijd om smakelijke recepten voor zowel eten als drinken te zoeken en natuurlijk helemaal in Scandinavisch thema aangezien de Midsommar Markt steeds dichterbij komt! Mijn eerste ervaring met Scandinavië was liefde op het eerste gezicht. 5 jaar geleden ontdekte ik IJsland samen met Bart-Jan, mijn vriend. Wat een prachtig land, bijzondere natuur en heerlijk eten! Wij reisden van Reykjavik tot aan Jökulsárlón en we hebben op het gebied van eten veel bijzondere dingen mogen proeven. Mijn vriend en ik zijn echte foodlovers en hebben ons eigen bedrijf opgericht, waarmee we heerlijke hapjes voor bij de koffie, thee en borrel maken. Graag neem ik jullie mee in het typisch Scandinavische Fika. Voor de Scandinaviërs is dit echt een moment van een kopje koffie of thee met wat lekkers erbij. Maar wat is Fika nou precies en doen we dit in Nederland niet ook?

Fika

Fika is een echt sociaal moment dat bewust gebruikt wordt om even te pauzeren en om bij te praten met je familie, collega’s of vrienden. Ontspanning in de dagelijkse drukte staat dus centraal. De Zweden geloven erin dat Fika ervoor zorgt dat je minder stress ervaart en daardoor de rest van de dag productiever zal zijn; reden dat sommige bedrijven Fika zelfs verplicht hebben gesteld. Bij Fika horen typisch zoete producten van de patisserie, gebakken producten, broodjes en koekjes. Het meest populaire gerecht bij Fika is de Kanelbullar, beter bekend als kaneelbroodjes die zichzelf kenmerken door een heerlijke zoete vulling van kaneel, suiker en boter. Ook tijdens de Midsommar Markt kun je genieten van Kanelbullar.

Onze rondreis door IJsland

Tijdens onze rondreis door IJsland hebben we uiteraard meer geproefd dan kaneelbroodjes en ik deel graag een aantal van de highlights met jullie! In IJsland wonen ruim 300.000 inwoners,  waarvan twee derde in Reykjavik en de omliggende omgeving woont. Niet zo gek dus dat in Reykjavik het meeste te doen is! Dit merkten wij vooral goed in het aanbod aan restaurants. Waar we tussen Hella en Vik ruim 60 kilometer konden rijden zonder restaurants of supermarkten, is het aanbod in Reykjavik enorm. Hierdoor hebben we tijdens onze rondreis heel divers gegeten; van daghap bij een tankstation, tot hamburger bij een American Diner en rendier, sushi en papegaaiduiker in Reykjavik.

Public House Gastropub

Public House Gastropub springt er echt uit met haar smaakvolle gerechten en vriendelijke
medewerkers. Wij bestelden hier onder andere rendier met blauwe kaas, papegaaiduiker en
eend omwikkeld in pannenkoek. De bediening adviseert je graag en helpt je om een heerlijk
diner samen te stellen. Ook aten we kroepoek met zalm, sushi en pork belly in steamed buns.

Op Smaek - IJsland Op Smaek - IJsland

Op Smaek - IJsland Op Smaek - IJsland

Waarom zijn wij nou zo gek geworden op Scandinavië? Dit heeft te maken met de rust die er
heerst, de prachtige natuur en de vriendelijke mensen. Het voelt even als ontsnappen en je ziet
zo’n enorme diversiteit aan landschappen en prachtige natuurverschijnselen waardoor je direct
tot rust komt.

Op Smaeck verloot 2 boxen vol hapjes

Samen met Bart-Jan runnen wij Op Smaeck sinds 2018. We zijn begonnen met het maken van
borrelboxen, voor ons echt Fika! Langzaamaan breiden wij ons assortiment uit en maken we ook
taarten en de Theedoos, waarbij je heerlijke zoetigheden voor bij de thee (of koffie uiteraard)
kunt bestellen. We staan regelmatig op verschillende markten en leveren daarnaast gratis in
Groningen.

Speciaal voor de Midsommar Markt verloten wij zowel een theedoos als een borrelbox onder alle verkochte tickets tot en met 31 mei!

Koop nu je online tickets en wie weet ontvang jij dan binnenkort een box vol heerlijke hapjes in huis!

Categorieën: Activiteiten

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.