Het Midzomerfeest verwijst naar de zonnewende: de dag waarop de zon het langst aan de hemel staat en de nacht het kortst is. In veel Scandinavische landen worden vreugdevuren ontstoken, maar in Zweden is het een waar familiefeest. En naast de kerst misschien wel de bekendste feestdag.

Ook op de Fraeylemaborg in Slochteren zullen we tijdens de Midsommar Markt de start van de zomer vieren. Net als in Zweden zullen we een meiboom versieren. De basis is altijd een kruisvormige boom met veel groen en bloemenversieringen. En geen feest is compleet zonder veel muziek. Na een paar keer zing je ‘Små grodorna’ zo mee!

Een Midzomerfeest is bloemen in je haar, dansen rond de meiboom, liedjes zingen en gezellig met elkaar eten en drinken. Iedereen in Zweden trekt massaal naar het platteland om Midzomer te vieren. Komt u ook de langste dag van het jaar met ons vieren op de Fraeylemaborg in Slochteren op zaterdag 23 juni of zondag 24 juni 2018? Wij zorgen voor de bloemen, de meiboom, muziek en heerlijke delicatessen.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.