Vind je de Scandinavische talen ook zo mooi klinken, en wil je jezelf ook graag eens verstaanbaar maken in het Hoge Noorden? Volg dan een proefles Fins, Noors of Zweeds van het Scandinavisch Vertaal- en Informatiebureau (SVIN) voor een kennismaking met jouw favoriete taal. Leer hoe je hallo zegt in het Zweeds, wat ‘tusen takk’ betekent in het Noors of hoe je jezelf voorstelt aan een Deen. Heb je na deze les de smaak te pakken en wil je de taal echt onder de knie krijgen? Misschien zijn de groeps- of privécursussen die het SVIN het hele jaar door aanbiedt dan iets voor jou. Of je nu gaat emigreren, familie in Scandinavië hebt, of gewoon voor je plezier de taal wilt leren om tijdens vakanties uit de voeten te kunnen; de cursussen zijn er op verschillende niveaus en bieden voor elk wat wils. Wist je dat je bij het SVIN naast lessen Deens, Noors en Zweeds ook cursussen Fins en IJslands kunt volgen? 

Verder verzorgt het SVIN al jaren (beëdigde) vertalingen en tolkopdrachten van en naar de Scandinavische talen. Denk bijvoorbeeld aan de bekende boeken van Camilla Läckberg en Jørn Lier Horst. Bovendien wordt via uitgeverij Wilde Aardbeien bijzondere literatuur uitgegeven die vertaald is naar het Nederlands. Zo is bijvoorbeeld ook werk verschenen van schrijvers uit Groenland en de Faeröer eilanden. 

Kortom: het Hoge Noorden komt via het SVIN dichterbij dan je denkt. Voor alle vragen en (ver)taalwensen omtrent Scandinavië helpen ze je graag verder!  

Kijk op de pagina activiteiten wanneer je een taalles kunt bijwonen van jouw favoriete taal.

Vi sesNähdäänSjáumst! Tot ziens!

Website: Scandinavisch Vertaal- en Informatiebureau Nederland


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.